ZANGERES

Voordat Mariska Wessel aan haar klassieke zangopleiding begon, studeerde ze Cultuurbeleid en -management aan de Universiteit van Amsterdam. In haar studententijd zong ze in het Peggy Larson Jazz Choir, popbandjes en volgde musicalcursussen. Tijdens haar studiejaar in San Francisco volgde ze ‘voice classes’ en was ze gastzangeres van de SFSU Big Band.
Na haar studie werkte ze in de muziek, bij het Concertgebouw en het CD label Philips Classics. Uiteindelijk besloot ze haar hart te volgen en zelf te gaan zingen! Ze studeerde bij de sopraan Valerie Guillorit en voltooide in 2005 haar zangstudie aan het Conservatorium ArtEZ bij Elena Vink. Ze volgde masterclasses bij Carolyn Watkinson en Michael Chance en studeerde bij Sylvia Schlüter.
Tot 2010 trad Mariska regelmatig op als soliste in : o.a. Missen van Mozart, het Stabat Mater van Pergolesi, het Gloria van Vivaldi, cantates & passies van Bach en de Missa Criolla van Ramirez. Ook zong ze de rol van o.a. Cherubino (Nozze di Figaro), Adonaj (Jona van W. Breuker) Sally (Barber’s A Hand of Bridge), Dinah (Bernstein’s Trouble in Tahiti) Dido (Purcell-Dido en Aeneas) en Carmen. Ook trad ze jarenlang als vast duo op met pianist Peter Bark. Nu zingt ze af en toe cantates en is vast koorlid van het Alexander Consort.


De vocale omlijsting van trainingen of events:
Een opening, een huwelijk, een jubileum, een bedrijfsfeest... een muzikaal intermezzo creëert vaak dat onvergetelijke moment! Mariska zingt in vele stijlen en sferen en verzorgt interactieve workshops. Ook met sopraan Ida Gorissen verzorgt ze vocale acts op openingen en congressen (zie www.locaboca.nl)

 

 

Mariska Wessel Zangeres